Na FreeHostingu Endora běží desítky tisíc webů. Přidejte se ještě dnes!

Vytvořit web zdarma

Na FreeHostingu Endora běží desítky tisíc webů. Přidejte se ještě dnes!

Vytvořit web zdarma

Jak by jste se této situaci zachovali?

Ve čtvrtek 01.04.2021 v 9:50 byl ohlášen uhašený požár kuchyně od oleje na sporáku. Jednotka pomocí termokamery provedla kontrolu případných ohnisek. Žádné další ohnisko nalezeno nebylo. Poté jednotka z domu odnosila zničené vybavení. To, že se nejednalo o malý ohýnek, dokládá fotografie. Majitelka dokázala požár uhasit vlastními silami. Byla velmi statečná a postupovala správně. Při hašení došlo bohužel i k lehkému popálení.Protože nejčastější příčina požárů v domácnostech je právě v kuchyni při přípravě jídel, máme pro Vás několik rad: 

 • Nenechávejte nikdy připravované jídlo bez dozoru při zapnutých spotřebičích (sporák, trouba, gril, mikrovlnná trouba, toustovač, rychlovarná konvice …).

 • Rychlovarnou konvici v nečinnosti doporučujeme odkládat mimo podstavec, nebo vytahovat ze zásuvky.

 • Horký olej na pánvi NIKDY NEHASTE VODOU nebo vodním hasicím přístrojem. Pokud do hořícího oleje nalejete vodu, exploduje.

 • Nejednejte unáhleně a impulzivně (je to těžké).

 • Vypněte přívod energie (plyn, elektřina).

 • Pokud nemáte hasicí přístroj, je nutné zajistit, aby k ohnisku nebyl přístup vzduchu. Je možné použít např.: o Pokličku nebo pečící plech (položením na pánev). o Mokrou utěrku nebo hadr. o Nehořlavý sypký materiál (sůl, samotná hlína z květináče). Na přiložené fotografii můžete vidět, jak se plameny zachovají, když do pánve se dvěma deci oleje nalijeme pohárek vody.